среда, 13. новембар 2019.

Mario Milosavljević - Uspon: Prva knjiga bezimene hronike




Izdavač: Književna omladina Srbije
Broj strana: 407
Pismo: Latinica
Format: 20 cm
Godina izdanja: 2019.

Uspon – uzbudljiv hibrid fantastike i krimi romana, sa složenim zapletom, moćnom noar atmosferom, i dovoljno eksplozivne akcije da zadovolji i najokorelijeg ljubitelja i fantastike i trilera.

Naime, jedan od popularnih podžanrova naučne fantastike jeste – apokalipsa i postapokaliptični život, borba za preživljavanjem i pronalaženje utočišta, sanctuary.

Dramaturška postavka iz književnog dela Uspon, za koji je, osim talenta, potrebna i lepršava imaginacija, velika koncentracija, kao i izuzetno poznavanje klasika fantastike u književnosti, pravi je šablon za mnoga buduća dela, naročito filmove na tu temu, jer je oduvek bila fascinantna ta ljudska potreba za pročišćenjem kroz totalno uništenje, kao jedini i isključivi način za pronalaženje rajskog života na ovoj našoj izmučenoj planeti.

Negde usred nedođije, bezimeni čovek ustaje iz mraka. Lišen većine pamćenja (osim moći govora i obimnog znanja o ubijanju), shvata da se nalazi u poludelom svetu. Još gore, skoro sve živo želi njegovu glavu.

Bez predstave šta mu je činiti, on luta opustošenim predelima propalog kontinenta. Na tom putu će njegovo telo i um biti pritegnuti do granica pucanja, dok on očajnički pokušava da sazna šta se dešava, ko je on i zašto postoji.

Jedan za drugim, protivnici padaju pred njim, a svako novo ubistvo samo postavlja još pitanja:

Da li je on uopšte ljudsko biće? Šta se desilo svetu? 

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio