уторак, 27. август 2019.

Međunarodni dan čitanja stripova 28. avgusta u Budvi

Prvi put je ova manifestacija obilježena 2010. idejom dvoje ljubitelja stripske umjetnosti iz Amerike – Brajana Hitera i Sare Morin. Za datum su odlučili da bude rođendan poznatog strip-autora Džeka Kirbija. Zamisao je bila da se toga dana na javnom mjestu čitaju stripovi omiljenih junaka ili epizoda





JU Narodna biblioteka Budve će 28. avgusta obilježiti Međunarodni dan čitanja stripova u javnosti. U čitaonici Narodne biblioteke Budve u 11 časova biće organizovano Čitanje i crtanje stripova.

Prvi put je ova manifestacija obilježena 2010. idejom dvoje ljubitelja stripske umjetnosti iz Amerike – Brajana Hitera i Sare Morin. Za datum su odlučili da bude rođendan poznatog strip-autora Džeka Kirbija. Zamisao je bila da se toga dana na javnom mjestu čitaju stripovi omiljenih junaka ili epizoda.

Ljubitelje stripa i umjetnosti u čitaonici Biblioteke očekuje kvalitetno i dinamično druženje uz čitanje stripova, kvalitetom više što će događaju prisustvovati mladi talentovani polaznici Škole stripa i ilustracije koja već četvrtu godinu postoji i nastavlja rad.





Oni će iskoristiti priliku da pokažu prisutnima svoje crtačko umijeće, koje bez obzira na njihove godine nije zanemarljivo, jer neki od njih već imaju objavljene svoje radove u renomiranim magazinima stripa i lokalnim časopisima.


Tekst i fotografije preuzete sa sajta in4s.net

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio