петак, 30. август 2019.

Bosona #9 je stigla u striparnice

Poštovani čitaoci,

   Kao što smo obećali u prošlom izdanju BOSONE, deveti (ljetni) broj je pred vama, a deseti spremamo na jesen. Ono što je evidentno, u što ste se i sami mogli uvjeriti, jeste činjenica da iz broja u broj pravimo sve kvalitetnija i obimnija izdanja, pa je tako ovo obima 196 stranica, te uz korice sadrži punih 200 stranica raznovrsnog sadržaja primjerenog svačijem ukusu.





Ove godine imali smo zapaženu TRIBINU BOSONE na MAFESTU, a naredne godine možda završimo na najvećem Festivalu stripa u Budimpešti i vjerovatno na još nekom regionalnom festivalu devete umjetnosti; sve zavisi od toga gdje ćemo biti pozvani.

   Priča o BOSONI se širi van granica regije, odakle dobivamo mnogepohvale svjetski poznatih strip autora, izdavača i drugih kulturnih eminentnih stvaralaca.

   Vjetar u leđa dobili smo od prošle godine i od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo (o čemu smo pisali u prošlom izdanju), što nam puno znači i vjerujemo da će ta podrška biti nastavljena i narednih godina.

   Na radost čitalaca u ovom broju  donosimo nekoliko  kompletnih ostvarenja svjetske i domaće strip produkcije.

   "ZORA I HIBERNAUTI" Fernanda Fernandeza biće završen u četiri nastavka, umjesto šest kako smo najavili.

   Na naslovnici i poleđini revije smo izdvojili ono najznačajnije što smo odabrali za vas, tako da ćemo, ovaj put najave preskočiti u uvodniku. Ono što nas posebno raduje je saradnja sa značajnim domaćim i svjetskim strip autorima i eminentnim imenima iz svijeta devete umjetnosti. Raznovrsnost i bogatstvo kvalitetnih sadržaja je ono na čemu insistiramo od prvog broja i tu ne pravimo kompromise.

   U ovom broju odškrinuli smo prostor novim temama, kao što su: "Otrgnuto zaboravu", "Strip u književnosti", "Erotika u stripu" etc.  Nepresušno vrelo zanimljivih tema je pred nama - čekaju da budu istražene i objavljene. Inventivnosti, kreativne stvaralačke snage  nam ne nedostaje, možemo samo reći da BOSONA, sa svojim vrijednim i odabranim saradnicima plovi punim jedrima...

   U idućem izdanju BOSONE završavamo sa objavom kapitalnog djela strip umjetnosti "GRIČKA VJEŠTICA", a na proljeće 2020. idemo sa albumskim tvrdoukoričnim izdanjem, na radost čitalačke publike širom regije.

   Ugodno dugo ljeto - do novog susreta i jesenjeg jubilarnog broja!

   Vaš urednik

   Strip magazin BOSONA možete kupiti u striparnicama: 
   Agarthi Comics (Sarajevo), Knjižara Alan Ford (Novi Beograd) i Stripovi na kvadrat (Zagreb).

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio