четвртак, 15. август 2019.

Akcija Udruženja Autostoperski vodič kroz fantastiku – Vratimo domaću fantastiku u biblioteke

Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku poklonilo je domaćim bibliotekama veliki deo tiraža romana „Niz paukovu nit“ Mirnesa Alispahića, u okviru svoje akcije popularizacije domaće fantastike.





Roman je objavljen u e-formi 8. marta ove godine i donedavno je bio dostupan za besplatno skidanje na sajtu AVKF, a prošlog meseca objavljen je kao prvo delo štampano u okviru nove, izdavačke delatnosti Vodiča. U cilju promovisanja ovog književnog žanra autor i rukovodstvo sajta odlučili su da knjigu pošalju na adrese 78 biblioteka, a sa ovim će nastaviti i dalje, kako bi domaća fantastika postala dostupna što većem broju čitalaca.

„Niz paukovu nit“ debitatnski je roman Mirnesa Alispahića, 36-godišnjeg pisca iz Sarajeva, koji je dosad objavljivao uglavnom priče. U pitanju je storija o borbi i suočavanju sa samim sobom, sopstvenim demonima, protkana uspomenama i neizbežnim dodirom ljubavne priče koja ne poznaje granice života, dimenzija i stvarnosti.

Poklanjanje dela tiraža ovog romana u skladu je sa misijom samog Udruženja AVKF – promocija i popularizacija domaće fantastike. Mladi pisci, čije su knjige već u pripremi, u dogovoru sa AVKF takođe će donirati deo primeraka bibliotekama širom Srbije i time pomoći misiji Udruženja.

Udruženje „Autostoperski vodič kroz fantastiku“ je nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, koje postoji radi ostvarivanja opštih interesa u kulturi kroz promociju žanra fantastike, edukativnu delatnost i razvoj mladih pisaca, te izdavaštvo, kao i tribine i radionice i razvijanje svesti o sadržini, ulozi i značaju fantastike. Bavi se medijskim pokrivanjem događaja, književnih izdanja, filmova i drugih sadržaja, koji su u vezi sa fantastikom i izdavaštvom.

Sajt Autostoperskog vodiča za fantastiku (https://www.facebook.com/fantasticnivodic ) je jedan od vodećih sajtova u regionu za promociju fantastike. AVKF ima široku mrežu članova, saradnika i prijatelja u celom regionu. Jedan je od portala koji beleži najveći rast čitanosti i koji pokriva najraznolikije oblasti fantastike i veoma širok spektar različitih tema od književnosti, do filma i stripa.


Autor: V. Živanović
Tekst i fotografija preuzeti sa sajta danas.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio