среда, 26. септембар 2018.

„Comic Book Roundtable“: Otvorena radionica zajedničkog crtanja stripa u knjižari Delfi SKC

U subotu, 29. septembra od 15 sati u Delfi Caféu u knjižari Delfi SKC biće održana 10. otvorena radionica zajedničkog crtanja stripova „Comic Book Roundtable“ za sve ljubitelje devete umetnosti koji će se kroz kolektivni rad na stripu pozabaviti zajedničkom temom.


Kod zajedničkog crtanja stripova svaki rad se sastoji od table sa 6 kvadrata, pri čemu svaki autor tokom polusatnog rada crta prvi slobodan kvadrat. Nakon toga se table razmenjuju sa drugim učesnicima, uklapajući se sa pravcem stripova koje su započeli drugi i istovremeno im dajući svoj doprinos.

Posebnu draž daje kolektivno formiranje priče pri čemu se autori različitih segmenata ne dogovaraju. Svaki crtač je potpuno slobodan u kreiranju svog autentičnog stila i vizije, dok istovremeno njegovo delo funkcioniše u širem kontekstu kao deo zajedničkog rada.


Na dosadašnjim radionicama više od osamdeset mladih moglo je da doživi kako je biti deo celine. Učili su jedni od drugih, aktivirali svoj kreativni potencijal i osetili podršku zajednice. U želji da se kolektivnim crtanjem stripova pomogne mladim autorima da pobede unutrašnju nesigurnost i strah da nisu dovoljno dobri crtači, radionice obezbeđuju i platforme za upoznavanje, druženje i uživanje u zajedničkim interesovanjima za crtanje i umetnost. Svaka dosadašnja radionica pratila je temu koja je mlade podsticala na razmišljanje o važnim elementima današnjice i zajedničkog življenja.


Radionicu realizuje Udruženje „Oko nas“ – Centar za kulturnu akciju, u saradnji sa Školom za strip, ilustracije i koncept art „Đorđe Lobačev“ i Školom „TehnoArt Beograd“. Sve posetioce očekuju i besplatni fanzini sa dosad održanih radionica.

Dođi i ti!

Tekst i fotografije preuzete sa sajta delfi.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio