понедељак, 9. август 2021.

Serija Y: The Last Man kreće uskoro

Sredinom septembra počinje emitovanje TV serije „Y: The Last Man“ putem striming servisa Hulu i u produkciji TV kanala FX. U pitanju je ekranizacija slavnog istoimenog strip serijala koji su pre skoro dve decenije stvorili Brajan K. Von i Pia Guarra (strip je originalno bio u prodaji od 2002. do 2008. godine).

Radnja serije je, kao i u slučlaju stripa, smeštena u blisku budućnost u kojoj misteriozna kataklizma trenutno ubija sve sisare širom planete koji imaju Y-hromozom. Dok svet bez muškaraca postepeno pada u haos usled urušavanja infrakstrukture u svim bitnim organizacijama, preživele žene pokušavaju da opstanu i spreče totalni kolaps društva, iako su svesne da je bez novih beba čovečanstvo osuđeno na istrebljenje.


Ipak, dva stvorenja sa Y-hromozomom preživela su ovaj katastrofalni događaj: to su mladi mađioničar Jorik Braun i njegov ljubimac, majmun Ampersend. U želji da pomogne u pronalaženju odgovora šta je uzrokovalo kataklizmu, Jorik kreće na opasan put preko distopijske Amerike.

Glavne uloge u seriji tumače Ben Šnecer, Dajen Lejn, Ešli Roumens, Olivija Tirlbi, Džes Salguero, Amber Temblin i Dajana Beng. Specijalni kompjuterski efekti za seriju delo su stručnjaka iz studija Double Negative, Muse VFX, Switch VFX, MARZ, Powerhouse, Zoic, Fuse i Chicken Bone Effects. Prva sezona ove serije imaće deset epizoda.


Autor: Dragan Kosovac




Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio