петак, 13. август 2021.

Nil Gejmen: ”Završeno snimanje prve sezone SENDMENA”

 


Nil Gejmen je na društvenim mrežama podelio informaciju da je zvanično završeno snimanje prve sezone serije Sendmen, koja je zasnovana na njegovom istoimenom strip serijalu izvorno objavljivanom od 1989. do 1996. godine.

Još uvek nije poznat datum premijere. Iako se ljubitelji kultnog strip ostvarenja nadaju da će se TV serija naći na Netfliksovom striming servisu do kraja godine, čini se da je verovatnije da će se to dogoditi naredne godine.

„Završili smo snimanje prve sezone“, napisao je Gejmen, „i ostaje nam da se strpimo dok budu urađeni specijalni efekti i druge stvari u vezi sa postprodukcijom… Muzika se stvara i snima. Nisu mi poznati datumi premijernog emitovanja, čak ni kada će trejler biti objavljen.“

Ono što ohrabruje u vezi sa ovom serijom jeste da se piscu dopada kako je proteklo snimanje i šta je do sada urađeno. „Oseća se Sendmen“, rekao je Gejmen. „Ne znam da li će se dopasti svim TV gledaocima – nadam se da će im se svideti – ali slutim da će vam se ovo dopasti ako volite Sendmena i želite da ga vidite na malom ekranu.“

U prvoj sezoni biće obrađena priča iz uvodnog toma „Preludijumi i nokturna“ i delimično iz drugog toma „Lutkina kuća“.

Samom poslu adaptacije, Gejmen je prišao sa svežom perspektivom, pa će za razliku od originalnog strip ostvarenja, radnja TV serije biti prilagođena 21. veku i odvijaće se u 2021. godini.

Tako će San ili Morfeus u ovoj ekranizaciji biti zarobljenik 105 godina, a ne 70 koliko je bio zatočenik u izvornom serijalu grafičkih novela, pre nego što se obreo u stvarnosti u pokušaju da povrati izgubljene artefakte i moć.

Strip Sendmen je prvo ostvarenje devete umetnosti koje je nagrađeno prestižnom Svetskom nagradom za fantastiku (World Fantasy Award), koja se dodeljuje za književna dela. Univerzitet Kalifornija uveo je Gejmenov strip kao obaveznu lektiru na predavanjima o mitovima.

Pop pevačica Tori Ejmos je na čak tri svoja albuma izvodila pesme o Gejmenu, a proslavljeni pisac Norman Majler jednom prilikom je povodom fame oko Sendmena izjavio da je konačno dočekao jedan strip za intelektualce.​

TV serija se realizuje u saradnji DC Entertainment-a i Warner Bros. studija. Uz Nila Gejmena, kao scenaristi i izvršni producenti biće potpisani Alan Hajnberg i Dejvid S. Gojer. Uloge tumače Tom Staridž, Gvendolin Kristi, Vivijen Ačempong, Bojd Holbruk, Čarls Dens i drugi.





Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio