петак, 26. октобар 2018.

Libellus noviteti

Najavu naše devete ovogodišnje ture koja bi trebala izaći krajem ovog mjeseca otvorit ćemo 99. knjigom Martina Mystèrea koja nosi naslov “PREKO ZIDINA”. 

Autori scenarija su Roberto Pagliara, Saverio Minutolo & Alfredo Castelli, crtež potpisuje Gianluigi Coppola, a ova pustolovina izvorno je u Italiji objavljena u svibnju 1994. godine kao broj 146 redovnog serijala.

Regularna cijena ove knjige bit će 150 HRK, a ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznosit će 120 kuna.

Bacite pogled:



Drugo izdanje u ovoj našoj novoj turi koja bi uskoro trebala biti u prodaji nosi naslov “LEDENA TAMNICA” i riječ je o 93. knjizi našega Mister Noa!

Scenarij ove pustolovine potpisao je Luigi Mignacco, crtež Gino Pallotti, a u Italiji je na 170+ stranica izvorno objavljena u studenom i prosincu 1992. godine u brojevima 210 i 211 redovnog serijala. 

93. knjiga Mister Noa tijekom prva dva mjeseca koštat će 140 kuna, a potom će cijena iznositi regularnih 175 kn.

Evo kako izgleda MNo 93:



Treće izdanje u našoj sljedećoj turi nosi naslov “KAUBOJI” i riječ je o 11. kolornom specijalcu Texa Willera koji je u Italiji objavljen u kolovozu 2017. godine.

Autori koji potpisuju ovu priču na 160 stranica su Pasquale Ruju (scenarij) i Giacomo Danubio (crtež), a cijena će joj tijekom prva dva mjeseca biti 144 kune (a potom regularnih 180 kn).

Bacite pogled:



Četvrto izdanje (od ukupno osam) iz ove naše sljedeće ture nosi naslov “PUCAJTE U PIJANISTA” i druge priče, a riječ je o 12. Texovom kolornom specijalcu koji je u Italiji objavljen u studenom 2017. godine i u kojemu vas čeka sljedećih pet kratkih priča:

“Pucajte u pijanista” (Pasquale Ruju / Pasquale Frisenda)
“Ja ću ubiti Texa Willera” (Giorgio Giusfredi / Marco Soldi)
“Pravda” (Andrea Cavaletto / Alessandro Poli)
“Abilene, Kanzas” (Mauro Boselli / Enrico Bertozzi)
“Od sumraka do zore” (Claudio Nizzi / Roberto Zaghi)

Autor naslovnice je Maurizio Dotti, a tijekom prva dva mjeseca Texov kolorni specijalac broj 12 koštat će 144 kune, a potom 180 kn.

Bacite oko:



Peta knjiga od ukupno osam koliko će ih biti u sljedećoj turi je Dylan Dog kolor 19 koji je u Italiji izvorno objavljen u studenom 2016., a priče koje vas čekaju unutra su: 

“DJEVOJKA KOJA JE UMIRALA SVAKE NOĆI” - Mauro Uzzeo / Alberto Pagliaro
“KRALJICA PRAŠINE I DRONJAKA” - Federico Rossi Edrighi / Isabella Mazzanti
“TVOJA LJUBAV, MOJA MRŽNJA” - Nicolò Pellizzon (scenarij i crtež)

Autorica naslovnice ove knjige je Jessica Cioffi, regularna cijena bit će 150 kuna, dok će ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznositi 120 kuna.

Bacite pogled:



Šesta knjiga u novoj turi je Dylan Dog kolor 20, a evo naslova priča koje vas čekaju unutra: 

“POČIVAJ U MIRU” - Alessandro Crippa / Christopher Possenti
“PLEŠUĆI S NEZNANCEM” - Barbara Baraldi / Nives Manara
“ŽRTVE I KRVNICI” - Roberto Recchioni / Cristina Mormile

Autor naslovnice ove knjige koja je u Italiji izvorno objavljena u veljači 2017. je Marco Mastrazzo, njezina regularna cijena iznosit će 150 kuna, dok će ona posebna tijekom prva dva mjeseca biti 120 kuna.

Bacite oko:



Sedma knjiga od njih ukupno osam koliko će ih biti u ovoj našoj novoj turi koja će uskoro izaći je Dylan Dog kolor 21, a pustolovina koja vas čeka unutra nosi naslov “LJESOTRES”. 

Autori ove priče su Giovanni Masi (scenarij) i Giorgio Pontrelli (crtež), kolor potpisuje Sergio Algonzino, naslovnicu Giulio Rincione, a u Italiji je izvorno objavljena u svibnju 2017. godine.

Regularna cijena “Ljesotresa” bit će 150 kuna, dok će ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznositi 120 kuna.

Bacite oko:



Najave za ovu našu novu turu zaokružit ćemo 22. knjigom Dylanove kolor biblioteke koja je u Italiji izvorno objavljena u kolovozu 2017. godine, a priče koje vas čekaju u njoj su:

“JOŠ JEDAN DUGAČKI POZDRAV” - Paola Barbato / Carmine Di Giandomenico
“LOV NA INKVIZITORE” - Tito Faraci / Nicola Mari
“VELIKI METEŽ” - Fabio Celoni (scenarij i crtež)

Naravno, ove tri priče svojevrsne su nove verzije starih Sclavijevih klasika koje je on 1990. i 1992. godine potpisao u suradnji s Luigijem Piccattom (“Golconda”), Pietrom Dall'Agnolom (“Lov na vještice”) i Carlom Ambrosinijem (“Dugački pozdrav”), a u našoj redovnoj biblioteci možete ih pronaći u knjigama 14, 23 i 25 (riječ je o talijanskim originalima 41, 69 i 74).

Naslovnicu ove knjige nacrtao je Mauro Muroni, regularna cijena bit će joj 150 kuna, dok će ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznositi 120 kn.

Bacite pogled:


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio