субота, 27. октобар 2018.

Isak Asimov - Trilogija o Carstvu



PRAZNIK ZA LJUBITELJE NAUČNE FANTASTIKE NA SAJMU KNJIGA!!!

Nove tri knjige, "Zvezde, prah nebeski", "Svemirske struje" i "Kamičak na nebu" možete kupiti pojedinačno po ceni od 640 dinara ili u kompletu po ceni od 1.920!


Po sajamskoj ceni možete kupiti romane koji čine jedan od najznačajnijih serijala Isaka Asimova u širem univerzumu serijala o Zadužbini. Na našim štandovima na sajmu, u klubu čitalaca u Dečanskoj 5, u klubu čitalaca "Bulevar books" u Novom Sadu i naravno na našem sajtu!




Prvi roman trilogije o Carstvu, jednog od najznačajnijih serijala Isaka Asimova, koji čini jedan od tri glavna dela šireg serijala o Zadužbini.

Bajron Faril je bio mlad i naivan, ali brzo je odrastao. Radijacijska bomba postavljena u njegovu studentsku sobu uspela je da od nevinog studenta na Univerzitetu na Zemlji načini metu koja očajnički pokušava da pobegne od nepoznatih atentatora.

On ubrzo otkriva da je njegov otac, cenjeni rančer s Vajdemosa, pre mnogo svetlosnih godina ubijen. Zatečen, obrvan bolom i besan, Bajron rešava da otkrije razloge za to ubistvo, i tako biva umešan u sagu o ustanku, političkim intrigama i špijunaži.

Tajna ga odvodi duboko u svemir, gde će se zateći u bespoštednoj borbi s Tiranima, mahnito željnim moći. Sada to za Bajrona nije samo pitanje života i smrti, već pitanje slobode u celoj galaksiji.




Drugi roman trilogije o Carstvu, jednog od najznačajnijih serijala Isaka Asimova, koji čini jedan od tri glavna dela šireg serijala o Zadužbini.

Visoko iznad planete Florine, Vlastelini sa Sarka uživaju u nezamislivom bogatstvu i obilju. Dole pak, u večitom proleću na planeti, Florinijanci kuluče bez prestanka kako bi proizveli cenjeni kirt, koji donosi korist njihovim sarkitskim gospodarima.

Ustanak je nezamisliv i neostvarljiv. Ne samo što Florinijanci više ne poznaju koncept slobode već bi svako ometanje ključne trgovine kirtom dovelo do pobune na drugim planetama, a time bi započeo galaktički rat. Stoga Trantorsko carstvo, čiji je veliki plan da ujedini celo čovečanstvo u miru, blagostanju i slobodi, dozvoljava da ta represija traje.

Rik, koji živi među radnicima Florine, čovek je bez sećanja i prošlosti. Bio je otet i isprali su mu mozak. Pošto je, kad su ga našli, jedva mogao da govori i brine o sebi, radnici iz zajednice u kojoj živi uglavnom ga smatraju glupakom. Ali, dok mu se sećanja vraćaju, Rika počinje da vodi kriptična poruka koju treba da prenese: svi na Florini osuđeni su na propast. Nebeske struje donose uništenje. Međutim, ako planeta bude evakuisana, moć Sarka će se okončati; stoga postoje oni koji bi da ubiju glasnika. Sudbina galaksije visi o koncu.


Treći roman trilogije o Carstvu, jednog od najznačajnijih serijala Isaka Asimova, koji čini jedan od tri glavna dela šireg serijala o Zadužbini.

U jednom trenutku, Džozef Švarc je srećno penzionisani krojač u Čikagu 1949. godine. U sledećem, on je bespomoćni stranac na Zemlji tokom procvata prvog Galaktičkog carstva. Ubrzo će mu postati jasno da je Zemlja propala, da je običan kamičak na nebu i da je prezire ostalih 200.000.000 planeta koje sačinjavaju Carstvo – zbog toga što njeni žitelji imaju obraza da tvrde da tu leži prvobitni dom čovečanstva. Zemlja je siromašna, prepuna ogromnih područja pogođenih radijacijom koja je uništila tlo – toliko je osiromašena da svako ko doživi šezdeset godina biva osuđen na smrt.

Džozef Švarc ima šezdeset i dve.

Ovo je prvi roman koji je napisao mladi Isak Asimov, pun je čuda i svežih ideja, i jedna je od odabranih knjiga koje su još od ranih pedesetih godina prošlog veka privlačile generacije tinejdžera da čitaju naučnu fantastiku.

Premda su nastale nakon njega, Zvezde, prah nebeski i Svemirske struje hronološki prethode ovom romanu u trilogiji o Carstvu.

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio