среда, 31. октобар 2018.

CRNE besMISLIce



CRNE besMISLIce (BAM, DE LAZARE)
48 str, kolor, hc, A4

Album "CRNE besMISLIce” je posveta velikim majstorima francusko-belgijskog stripa koji su u nama probudili ljubav prema 9-oj umetnosti i koji ostaju neiscrpan izvor našeg nadahnuća. 
BAM i DE LAZARE

«CRNE besMISLIce » su nastale u razdoblju od trideset godina. Od prvih maestralnih BAMovih strip tabli i kaiševa objavljenih krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih u legendarnom «YU STRIPu » , preko crno-humornih gegova koje su pre «Iva Rokatanskog » radili Laza Odanović i Dragan Lazarević, do potpuno novih epizoda nastalih poslednjih godina kombinovanjem zajedničkih BAMovih i DE LAZAREovih što probnih, nikada objavljenih tabli stripa, nezavršenih epizoda, pa i potpuno nezavisnih crteža, sklopljenih u sasvim nove strip priče kao što su «GENERALi » ili «Umetnosti ratovanja ». 
Svi BAMovi originali su nesrećnim sticajem okolnosti odavno nestali. Mukotrpnim, filigranskim kopiranjem loših skenova celih tabli, čišćenjem nekada objavljenih gegova po domaćim strip revijama i prikupljanjem negativa koje je nekim čudom sačuvao neprežaljeni Zdravko Zupan, Dragan Lazarević je godinu dana sklapao deo po deo, restaurirao, docrtavao, pakovao, pisao i kolorisao ovaj album za koji su svi mislili da se nikada više ne može pojaviti. 
Verujemo da će i stari i novi čitaoci uživati u vaskrslim BAMovim genijalnim crtežima, gegovima i duhu koji su iznova zasijali, bolje i lepše nego ikada do sada. 

Cena na sajmu: 1000 din (cena u knjizarama 1350 din)

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio