среда, 31. јул 2019.

Veliko interesovanje za ljetnu školu stripa

U Prnjavoru je počela Četvrta ljetna škola stripa za koju vlada veliko interesovanje, a besplatno je organizovalo Udruženje crtača i ljubitelja stripa Republike Srpske Deveta dimenzija.





Školu vodi strip crtač Zdravko Knežević, koji je rekao da je zainteresovanost najmlađih Prnjavorčana i ovog ljeta velika, te da ima djece koja učestvuju sve četiri godine.

- Prijavljuju nam se i novi polaznici. Među ovom djecom ima dobrih strip crtača koji su puni entuzijazma - rekao je Knežević, koji je i član ovog udruženja.

On je istakao da djeca koja dolaze svake godine sada već samostalno rade stripove koji su ranijih godina objavljivani u specijalizovanom časopisu Parabelum, a prošle godine su bili izloženi na banjalučkom salonu stripa.

Knežević je naveo da strip crtanje nije jednostavno, kao i da je za uspjeh potrebna i ljubav prema ovom načinu kreativnog izražavanja.

- Mora se stalno raditi, ali i objavljujući u časopisima morate pokazati drugima šta stvarate jer ste onda korak bliže ozbiljnim izdavačima koji vas lakše mogu uočiti - pojasnio je Knežević.

Škola strip crtanja koja se održava u Narodnoj biblioteci u Prnjavoru trajaće do kraja avgusta.

Udruženje strip crtača Deveta dimenzija okuplja više od 100 članova iz cijele Srpske.


Tekst i fotografija preuzeti sa sajta rtrs.tv

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio