понедељак, 15. јул 2019.

Poreklo Čudesne žene

Lepa kao Afrodita, mudra kao Atina, brža od Hermesa i jača od Herkula, rečju Čudesna žena.





LEPA kao Afrodita, mudra kao Atina, brža od Hermesa i jača od Herkula, rečju Čudesna žena. Odrasla na skrivenom Rajskom ostrvu kao princeza Amazonki Dijana, postala je borac za mir i osnivač "Lige pravde". Čak dva dela iz bestseler serijala "Di-Si komiks" strip-romana "Zemlja jedan", o jednom od omiljenih i najznačajnijih superheroja, nalaze se od srede na "letećem startu" u striparnici "Čarobne knjige".

Od sjajnog pripovedača Granta Morisona i iz pera Janika Paketa dolazi najprovokativnija saga o poreklu Čudesne žene.

Prvi deo ispreda priču o civilizaciji Amazonki s Rajskog ostrva, koja milenijumima cveta daleko od sveta muške dominacije. Međutim, princeza Amazonki Dijana nije zadovoljna tim izolovanim životom. Ona zna da ovaj svet ima da ponudi mnogo više i želi da ga istraži, ali u tome je osujećuje njena zaštitnički nastrojena majka Hipolita.

Dijani se ukazuje prilika za bekstvo kad se na njihove obale sruši prvi muškarac kojeg je ikad ugledala, pilot Američkog ratnog vazduhoplovstva Stiv Trevor. Dok njegov život visi o koncu, Dijana odlazi u vazda zabranjeni svet muškaraca. Amazonke kreću u poteru za njom i u lancima je vraćaju na Rajsko ostrvo, gde će joj suditi za kršenje najstarijeg zakona: nema zalaska u svet koji se ogrešio o njih.

U nastavku, posle sudbonosnog susreta sa pilotom Stivom Trevorom, amazonska ratnica spremna je za sve sa čim može da se susretne u svetu muškaraca. Ali da li je svet spreman za Čudesnu ženu? Američka vlada, obuzeta neslogom i sukobima koji su Dijani sasvim strani, smatra je opasnom po društvo. Čitaoci će moći da saznaju kako će Čudesna žena sprovesti svoju misiju širenja mira i ljubavi u svetu koji ne može da izađe na kraj sa samim sobom.

Iako je ova verzija potpuno moderna, istovremeno je bezvremena jer dostojno predstavlja moć i hrabrost najsilnije šampionke Rajskog ostrva.


Autor: J. Banjanin
Tekst i fotografija preuzeti sa sajta novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio