уторак, 23. јул 2019.

„Marvel“ otkrio četvrtu fazu svog filmskog univerzuma

Predsednik „Marvel“ studija, Kevin Fajgi, okružen sa desetak holivudskih zvezda, otkrio je spisak narednih deset filmskih avantura njihovih super-heroja na „Komik-konu“ u San Dijegu.





Mnogi posetioci najveće svetske konvencije ljubitelja stripa danima su kampovali kako bi kupili ulaznicu za ovaj događaj u San Dijegu.





Jedno od najvećih iznenađenja bilo je objava da će oskarovac Maheršala Ali igrati Blejda, lovca na vampire, ulogu koju je Vesli Snajps odigrao u filmu iz 1998. godine.

Kada je izašao na pozornicu da otkrije da preuzima ulogu „dnevnog šetača“ Alija su ushićeni obožavaoci dočekali gromoglasnim aplauzom.

Natalie Portman je potvrdila svoj povratak u četvrti nastavak filma o Toru - Thor: Love and Thunder - ali će njena Džejn Foster ovog puta posedovati moć Torovog čekića.

„Osećam se prilično dobro. Uvek sam malo zavidela vlasniku čekića“, navela je slavna glumica u svom obraćanju oduševljenoj publici pošto joj je direktor Tajka Vaititi predao čekić.





Uloga Natali Portman je zasnovana na seriji stripova Džejsona Arona u kojoj je Džejn Foster postala moćna gospođa Tor, kada je Tor Odison saopštio da je nedostojan da ponese čekić.

Kris Hemsvort i Tesa Tompson će se takođe pojaviti u novim filmovima.

Publika je i pre zvanične objave bila provocirana najavama brojnih novih produkcija i nastavaka iz četvrte faze „Marvelovog“ kinematografskog univerzuma.

Kao prvi najavljen je film The Eternals. U glumačkoj ekipi je Anđelina Džoli, a pred uzbuđenom publikom, na pozornici se pojavila Selma Hajek, kako bi predstavila njihove nove uloge.





„Radiću deset puta više, jer mislim da je to nužno kad postaješ deo 'Marvelovog' univerzuma, kad postaješ 'Večan' i kada postaješ deo ove porodice. Znam šta svi moramo da radimo. Pročitali smo scenario, svi znamo kakvi nas zadaci očekuju i znamo da vi zaslužujete najbolje, zato ćemo naporno raditi“, obećala je obožavaocima Ađelina Džoli koja će se pojaviti u ulozi Tene.

„Večni" su moćna bića koja izgledaju kao ljudi, ali imaju posebne moći. Film će se pojaviti u novembru 2020. godine. 

Najavljen je i prvi film o azijsko-američkom superheroju, Šang-čiu. Sada se konačno zna i ko će dobiti glavnu ulogu. Posle višemesečnog kastinga, Kevin Fajgi je objavio da je kanadski glumac Simu Liu, pre nekoliko dana, potvrdio da prihvata ulogu kung-fu majstora.





Lik Šang-čia, kome je otac kineskog porekla, a majka Amerikanka, prvi put se pojavio u „Marvelovom“ stripu pre skoro 50 godina.

Posle višemesečnih nagađanja, iz „Marvela“ su konačno potvrdili i prve detalje o nastavku filma Black Widow u kome Skarlet Johanson tumači lik Nataše Romanov. Prikazani su prvi kadrovi filma posle samo 30 dana snimanja u Budimpešti.





Na „Komik-konu“ je objavljen i niz „Marvelovih“ serija koje će biti dostupne na novom „Diznijevom“ striming servisu.

Fajgi je na kraju uzbuđenoj publici rekao da nema vremena za razgovor o mnoštvu drugih filmova.

„Nismo vam pomenuli da pripremamo i Black Panther 2. Nismo najavili ni da stižu Čuvari galaksije 3. Nismo imali vremena ni da razgovaramo o Kapetanu Marvelu 2, i nisam imao vremena da vam pričam o Fantastičnoj četvorci, a nemam vremena da govorim ni o Mutantima“, saopštio je oduševljenoj publici predsednik „Marvel“ studija.


Tekst i fotografije preuzete sa sajta rts.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio