четвртак, 9. август 2018.

Striporama fest 2018.

Nišville i striparnica Južni Darkwood predstavljaju vam Striporamu 2018!

Slavimo strip i pop kulturu kroz druženje sa zvezdama domaćeg i inostranog stripa, ilustracije i gejminga! Predstavljanje zvaničnog portfolija festivala, pomocije novih izdanja, izložbe, javni intervjui, crtanje posveta, berza stripa i akcionih figura, škola stripa za najmlađe...


Centralna tačka Striporame 2018 je proslava 80. rođendana najpoznatije superherojske franšize- Supermena. Za tu priliku, u Niš iz Berlina dolazi crtačka superzvezda Viktor Bogdanovic, koji je, pored Betmena i drugih strip serijala, kao ekskluzivac kuće DC, crtao i Supermenove avanture.


Na Striporamu iz Rima dolazi Marko Soldi, jedan od najznačajnijih italijanskih strip crtača i ilustratora u poslednjih nekoliko decenija.
Objavljivanjem tematskog skečbuka na Striporami 2018 će biti obeleženo i pola veka od pojavljivanja strip junaka Zagora i kultne edicije Zlatna Serija.


Striporama će ugostiti još puno sjajnih autora. Sa posetiocima Tvrđave družiće se i Aleksa Gajić (Srbija), Mijat Mijatović (Srbija), Jelena Đorđević (Srbija), Daniele Giardini (Italija), Daniel Astanasov (Bugarska), Igor Krstić (Srbija), Aleksandar Anđelković (Srbija).


Kompletan program Striporame 2018 je besplatan!













Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio