четвртак, 10. октобар 2019.

Čarobna knjiga – stripski noviteti na Sajmu

Čarobna knjiga je i ove godine pripremila mnoštvo novih izdanja za Međunarodni beogradski sajam knjiga.





Iz bogate ponude, kao sajamske premijere, izdvajamo pre svega nestrpljivo iščekivanog Asteriksa, 4. i 5. tom. Pošto Asteriks ove godine slavi jubilarni, 60. rođendan, mi smo, kako i dolikuje ovakvom stripskom fenomenu, organizovali proslavu tog jubileja. Stoga ćemo na štandovima Čarobne knjige na Sajmu, uz kupljena ova dva toma, poklanjati špil karata za igru s likovima iz neustrašivog galskog sela.

Ponudu stripova učiniće posebnom i dva nova izdanja u ediciji DC Gold: Nadzirači i Supermen: Šta li se zbilo sa Čovekom od Čelika?. Svi koji nisu imali priliku da se dosad upoznaju s Nadziračima Alana Mura, jednim od najčuvenijih i najistaknutijih dela u istoriji stripa, sada imaju priliku za to. S obzirom na to da nas prvog dana Sajma očekuje i prva epizoda istoimene HBO serije, iščekivanje je veće nego ikad. Što se Supermena tiče, s ponosom možemo reći da je ovo prvi Supermen u izdanju Čarobne knjige, ali ujedno i 200. izdanje u biblioteci Olovka, tuš i pero.

Posebnu pažnju zaslužuje nova biblioteka Svet u oblačiću, koja je posvećena odabranim stripskim pričama visokog umetničkog kvaliteta koje dele mnogo šta s drugim umetnostima, posebno s književnošću, autorskim delima često specifičnih i eksperimentalnih formi i sadržaja. Prvo izdanje u ovoj biblioteci, Persepolis, jedan je od najcenjenijih strip-romana našeg doba. Dok smo kod umetničkog stripa, iznenađenja stižu i u ediciji Stari kontinent, s dva sjajna izdanja Žan-Pjera Žibre: Mateo, tomovi 1 i 2.

Dragi bonelijanci, sjajne vesti i za vas! Riznica Bonelli bogatija je za novu podbiblioteku, Riznica Bonelli Grande, a Reka Mohok u formatu B5 i punom koloru ostaviće vas bez daha! Tu je, naravno, i Merkurio Loi: Početak, luksuzna, kolorisana varijanta koju je Boneli objavio 2017. godine, a koja predstavlja početak tog popularnog serijala.

Od dobro vam poznatih serijala možete očekivati novog Dedpula, Dedpul opet satire Marvelov univerzum, kao i dva nova toma Džeremaje – 9 i 10.

S pravom možemo reći da je naša ovogodišnja sajamska ponuda najbogatija do sada i pozivamo vas da nas posetite na štandovima u Areni Hale 1 i u Hali 4, kao i na našem sajtu i u striparnici, gde vas očekuju i brojni popusti i akcije.

Sada već tradicionalno ali svakako važno obaveštenje: i ove godine sve akcije i popuste možete ostvariti i kupovinom na našem sajtu, kao i u klubovima čitalaca u Dečanskoj 5 u Beogradu i knjižari Bulevar Books u Novom Sadu.

1 коментар:

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio