субота, 26. октобар 2019.

Mateo 1 i 2





SAJAMSKA PREMIJERA

NOVA IZDANJA U BIBLIOTECI STARI KONTINENT
„MATEO“ 1 i 2 NA SAJMU KNJIGA PO CENI OD 1.340 DINARA PO TOMU!

U malom gradu u podnožju Pirineja, na francuskom Mediteranu, doživotni prijatelji redom odlaze u vojsku, svi osim Matea, koji, kao sin španskih izbeglica, ne dobija taj poziv. Kad ostali seljani, s njegovom voljenom Žilijet, pokažu prezir prema njegovom pacifizmu, on kreće u epsku avanturu koja će iz korena izmeniti sve njihove živote. Posle mračnih i krvavih rovova na frontu, Mateo se vraća u svoje selo, ali mesto ga opet ne drži te on, ovog puta s foto-aparatom u ruci, odlazi u uzavrelu Rusiju, da dokumentuje nastanak sveta koji će slediti časnije i pravičnije ideale. Međutim, kada dođe na lice mesta, surova stvarnost uveliko će ga udaljiti od svakog ideala...

Emocionalno složena i višeznačna priča ovog čudesnog i divno ilustrovanog istorijskog stripskog serijala obiluje velikim događajima i ljudskim tragedijama. Nagrađivani francuski autor Žan-Pjer Žibra prati sudbinu običnog čoveka zahvaćenog snažnim strastima i olujama prve polovine dvadesetog veka, od krvavih i blatnjavih rovova fronta Prvog svetskog rata, preko uličnih borbi i revolucionarnih ćelija Sankt Peterburga, do radnih logora u dalekoj Francuskoj Gijani i španskih boraca za pravdu i slobodu. U Mateu Žan-Pjer Žibra u jednakoj meri demonstrira i pripovedački i crtački talenat i odvodi strip u nove umetničke visine.

„MATEO“ 1 i 2 možete kupiti na Sajmu, na štandovima Čarobne knjige u areni Hale 1 i u Hali 4, u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i, naravno, na našem sajtu.

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio