недеља, 13. октобар 2019.

Marvel navodno razvija Silver Surfer film!




Budimo iskreni, kada se radi o velikom i mega-popularnom filmskom svemiru kao što je Marvel Cinematic Universe, svaka, pa i najmanja glasina glede razvijanja novih projekata dobiva vrlo veliku pozornost, a danas se pojavio i izvor da Marvel već sprema film o poznatom Silver Surferu.

Silver Surfer prvi se puta u stripu pojavio 1966. a izmislio ga je Jack Kirby, bliski suradnik oca i začetnika Marvela Stan Leeja čija imena danas stalno vidimo u filmovima tijekom završne špice pod based on a Marvel characters created by… Silver Surfer, nekada poznat kao Norrin Radd je zapravo humanoidni vanzemaljac koji je nekada na svom rodnom planetu Zenn-La bio astronom. Tada je spasio svoj matični planetu tako što je bio primoran raditi kao glasnik za opakog negativca Galactusa, koji je iskoristio svoje kozmičke moći s kojima je Norrin dobio novo srebrno tijelo, nadljudsku snagu i letjelicu koja izgleda kao daska za surfanje s kojom može putovati brže od brzine svjetlosti. Sada poznat kao Silver Surfer, počeo je tražiti svijetove koje bi Galactus mogao proždrijeti, a njegov put ga je doveo i na Zemlju gdje se susreće sa Fantastičkom Četvorkom. Uz pomoć Fantastične Četvorke, Surfer je izdao Galactusa i spasio Zemlju, ali je za kaznu morao ostati tamo u izganstvu. Samo dvije godine nakon što je imao svoj stripovski debi, Surfer je dobio i vlastiti strip, pa iako nije stekao popularnost kao kultni Spider-Man, IronMan ili Kapetan Amerika, svejedno je poznat kao jedan od simbola Marvelove kuće stripova.





Svoj debi na velikom platnu, u kojem je i donekle ispričan njegov ranije spomenuti origin imao je u filmu Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer iz 2007., a nakon što je početkom ove godine Disney kupio Fox koji je za njega imao prava, fanovi su željno isčekivali jer iako je primarno povezan sa Fantastičnom Četvorkom, Silver Surfer ima i više nego dovoljno kredibiliteta za svoj vlastiti film. Pogotovo stoga što se sve više spominje da bi novi veliki negativac u budućnosti MCU-a mogao biti Galactus, a Silver Surfer onda samim time dolazi u paketu pod obavezno.

Prema izvoru GWW-a, spominje se da Marvel uveliko planira i razvija film o ovom srebrnom heroju, iako nikakvi korektni detaljni nisu spomenuti. Redatelj Adam McKay je još prije dosta vremena rekao da bi volio snimiti film o Silver Surferu, ali nije poznato je li došlo do bilo kakvih korektnih dogovora sa Kevin Feigeom.

Silver Surfera je u Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer tjelesno glumio Doug Jones, dok mu je glas posudio Laurence Fishburne. Koga biste vi htjeli vidjeti u ulozi Silver Surfera u MCU-u?

Iako je sve još uvijek samo na glasinama, već smo rekli, ako Marvel stvarno namjerava Galactusa postaviti kao sljedećeg velikog zlikovca, samo je pitanje vremena kada će Silver Surfer upasti u tu Feigeovu jednadžbu. Do tada ćemo samo isčekivati i o svemu Vas pravovremeno izvještavati.


Tekst i fotografije preuzete sa sajta svijetfilma.eu

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio