недеља, 16. мај 2021.

Ponovo objavljena prva knjiga serijala TOČAK VREMENA

 


Televizijska adaptacija serijala Roberta Džordana „Točak vremena“ trebalo bi da se pojavi na malim ekranima do kraja godine, a sve ljubitelje epske fantastike obradovaće vest da je Laguna ponovo objavila prvu knjigu iz serijala – roman Zenica sveta.

Džordanov magnum opus uspeo je da nadživi i samog autora – poslednje knjige je ispisao Brendon Sanderson – postavši jedan od najčitanijih i najbitnijih serijala „visoke“ epske fantastike.

Radnja serijala „Točak vremena“ odigrava se u ogromnom epskom svetu gde magijom može da ovlada samo određeni procenat ženske populacije.

Priča prati Moirainu, članicu vrlo moćne organizacije žena-čarobnica imena Aes Sedai. Na samom početku priče ona stiže u seoce zvano Dve Reke odakle kreće na opasno putovanje preko čitavog kontinenta. Na toj avanturi pridružiće joj se pet devojaka i momaka od kojih je jedan Rand al’Tor, Ponovorođeni Zmaj, čovek čiji je dolazak najavljen proročanstvom i koji će ili spasiti ili uništiti čitav svet.

Zajedno sa njima čitalac će učiti o istoriji sveta u kome se radnja odvija, silama koje u njemu vladaju, večitoj borbi između svetlosti i tame.

Serijal „Točak vremena“ zapažen je po svojoj dužini, detaljno osmišljenom svetu, dobro razvijenom magijskom sistemu i velikom broju likova. Poslednjih sedam knjiga iz serijala dostizale su prvo mesto najprodavanijih na listi Njujork tajmsa. Širom sveta prodato je preko 80 miliona primeraka knjiga ove slavne sage što je, uz trilogiju „Gospodar prstenova“, čini jednim od najprodavanijih serijala epske fantastike svih vremena.


Tekst i fotografija preuzeti sa sajta art-anima.com



Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio