петак, 28. мај 2021.

Pol Tramble - Glava puna duhova

 


Život Baretovih, jedne sasvim obične porodice iz provincije, okreće se naglavačke kada četrnaestogodišnja Mardžori počne da pokazuje znakove akutne šizofrenije i da tone u ludilo.

Roditelji su očajni jer lekari ne uspevaju da spreče bizarne napade i izleče je, a njihov miran dom pretvara se u kuću užasa. Zbog toga se obraćaju lokalnom svešteniku, ocu Vonderliju, koji veruje da je u pitanju klasičan slučaj demonske zaposednutosti i predlaže egzorcizam. U priču uvodi i producenta koji želi da dokumentuje borbu porodice Baret sa demonima. Mardžorin otac ne radi, dugovi se gomilaju, i zato porodica nerado pristaje na ovaj dogovor, ne pomišljajući da će njihov rijaliti serijal Opsednutost postići takav uspeh. Kada se događaji pretvore u pravu tragediju, emisija i šokantna dešavanja prikazana u njoj postaju urbana legenda.

Petnaest godina kasnije, bestseler autorka intervjuiše Meri, Mardžorinu mlađu sestru. Dok se Meri priseća prošlosti, na površinu izbijaju bolne uspomene i ne podudaraju se sa onim što je prikazano na televiziji.

Ovenčana prestižnom nagradom Brem Stoker, ova neverovatna priča psihološkog užasa primorava nas da razmislimo o vezi između sećanja i stvarnosti, nauke i vere, kao i o samoj suštini zla.


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio