петак, 19. март 2021.

Dedpul manga je najčitaniji Marvelov strip u 2021.

 



Strip serijal Deadpool: Samurai koji su, za japanski onlajn magazin  Shonen Jump +, kreirali Sanshirou Kasama i Hikaru Uesugi i zvanično je najčitaniji Marvelov strip u ovoj godini.

Prva dva poglavlja ovog stripa pročitalo je po milion ljudi, dok je sedmo, najpopularnije, poglavlje ovog stripa do sada pročitano 658.000 puta.

Poređenja radi, Wolverine #1, najprodavaniji Marvelov strip u 2020. godini, prodat je u 196.441 primeraka u Severnoj Americi, što čini svega trećinu od broja pročitanih stripova Deadpool: Samurai. Poslednji Marvelov strip koji je dostigao tiraž od milion primeraka u Severnoj Americi bio je prvi broj stripa Star Wars iz 2015. godine.

Istina je i da Deadpool: Samurai ima jednu malu prednost u odnosu na druge Marvelove stripove. Naime, strip se nalazi na internetu i može se pročitati sasvim besplatno.

U ovom stripu Lajavi strelac putuje u feudalni Japan. Strip je inicijalno nastao kao jedan broj, ali je nakon toga prerastao u serijal koji je povezan sa standardnim Marvelovim univerzumom.

Izvor: CBR
Tekst i fotografija preuzeti sa sajta bookvar.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio