четвртак, 2. мај 2019.

Nikola Petrović dobio nagradu za zbirku ”O duhovima i ljudima”




Nikola Petrović, beogradski pisac kratkih priča fantastike, osvojio je nagradu na četvrtom književnom konkursu za poeziju i prozu u organizaciji Beogradskog festivala poezije i knjige i udruženja „Treći Trg“.

Petrović je nagradu dobio za zbirku priča O duhovima i ljudima, a nagrada se ogleda u objavljivanju knjige. Kako organizatori najavljuju, zbirka će iz štampe izaći do kraja 2019. godine.

U konkurenciji za nagradu nalazilo se 56 rukopisa, a u najuži izbor uvrštena je i zbirka priča Stradivarijus još jednog autora zastupljenog na sajtu Art-Anima, Đorđa Aćimovića.

Nikola Petrović je rođen u Beogradu 1978. godine. Kratke priče objavljuje u periodici (Ulaznice, Grad, Znak Sagite, Emitor), zbornicima i antologijama (Istinite Laži, Gradske priče – Fantastika, Gradske priče – Vodenica, Najkraće priče 2005 – 2007, Alisa u zemlji priča) te sajtovima Art-Anima i Zvona & Nari (Hr). Književne prikaze objavljuje u Emitoru i Književnoj fantastici.  Dobitnik je druge nagrade Art-Anima literarnog konkursa u kategoriji minijature (2006), treće nagrade za prozu „Ulaznica 2018“, a njegova kratka priča „Nosorog“ uvrštena je u najuži krug konkursa časopisa Književna fantastika 2017. godine.


Tekst i fotografija preuzete sa sajta art-anima.com

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio