понедељак, 22. фебруар 2021.

Prvo izdanje Marvel stripa se prodaje za 1.26 miliona dolara

Danas svi znaju za Marvel i popularne junake poput Spajdermena, Ajronmena, Tora i Kapetana Amerike. Marvel junaci, koji su svoj život nastavili na filmskim platnima, danas ostvaruju milione i predstavljaju najpopularniji filmski žanr koji iz godine u godinu obara rekorde.

Međutim, išta od toga ne bi postojalo da Marvel stripovi nisu počeli da se štampaju pre 80 godina. Iako su danas superjunaci postali “Mejnstrim” to nekada nije bilo tako i stripovi su bili namenjeni ljudima, pretežno deci, koja su volela da fantaziraju i koja su imala bujnu maštu. 



Marvel kompanija je zahvaljujući genijalnim herojima koje je izmislio Sten Li uspela da postane brend koji vredi milijarde dolara, a prvi brojevi ovih stripova postali su neverovatno vredni i traženi među kolekcionarima.

Tako je pronađeno prvo izdanje Marvel stripa u istoriji koje se trenutno prodaje po neverovatnoj ceni od 1.26 miliona dolara. Na omotu stripa vidi se junak po imenu Ljudska Baklja koji kasnije postaje član Fantastične Četvorke, koja je jedan od prvih popualrnih Marvel junaka.

Kupac ovog stripa još uvek nije naišao, ali smo sigurni da će se pojaviti kolekcionar kojem neće biti žao da da milion dolara za prvi Marvel strip na svetu.

Autor: V.P.
Tekst i fotografije preuzete sa sajta muskimagazin.rs


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio