петак, 6. новембар 2020.

Bezdušni 1-5












S jučerašnjom najavom Zagorovih “Darkwoodskih novela” 1-5 pukla je prva petardaBigGrin povodom ovogodišnjega virtualnog Interlibera, a danas slijedi i drugaBigGrin, i to ona koja se odnosi na mladost našega Iana Arànilla! Naravno, riječ je o “Bezdušnima” 1-5!Smile

Premda vjerujemo da svi istinski ljubitelji Dragonera već znaju o čemu je riječ, evo ipak i nekoliko rečenica za one koji su eventualno propustili vijesti o ovoj fenomenalnoj popratnoj sagi koju u Italiji od studenoga 2017. godine SBE objavljuje u sklopu svoje podetikete Audace koja označava ozbiljnije, kompleksnije štivo za odraslu publiku, s eksplicitnim tekstom i scenama nasilja i seksa.Smile

Ukratko, kao što svi znamo, puno je nepoznatih razdoblja iz života Iana Arànilla, viteza Varliedàrta, iz loze Zmajoubojica, koji je poznat i kao “Rômevarlo”, odnosno Dragonero. Jedno od njih tiče se njegove mladosti i vjerojatno je riječ o najdramatičnijem dijelu njegova života kada se, kao buntovni mladić koji je pobjegao od kuće, pridružio zloglasnoj plaćeničkoj družini Bezdušnih tijekom nasilnog razdoblja Previranja.

Kreativni genijalci koji stoje iza Bezdušnih (kao uostalom i iza cijelog Dragonera) su Luca Enoch i Stefano Vietti, a po riječima potonjeg cijeli taj projekt nastao je iz potrebe koju su oni odavno osjećali, da postave određene likove unutar vrlo “zloga” pripovjedačkog konteksta.Smile

Svaki album Bezdušnih ima 80 stranica, od čega ih čak 16 otpada na tekstualne dodatke koji će nam pojasniti brojne detalje iz svijeta Dragonera, a naročito one koji se odnose na povijest cijelog područja.

Evo podataka o albumima i autorima:

Bezdušni 1: “Bezdušni” (Luca Enoch & Stefano Vietti / Mario Alberti)
Bezdušni 2: “Glad” (Stefano Vietti & Ivan Calcaterra)
Bezdušni 3: “Tama” (Luca Enoch & Alfio Buscaglia)
Bezdušni 4: “Džungla” (Luca Enoch & Manolo Morrone)
Bezdušni 5: “Iskupljenje” (Stefano Vietti & Francesco Rizzato)

Što se boje tiče, Andres Mossa sjajno je kolorirao prva tri albuma, a četvrti i peti na istoj kvalitativnoj razini potpisao je Paolo Francescutto. Sve naslovnice su djelo briljantnog Marija Albertija!Smile

Navedeni albumi u Italiji su izvorno objavljeni u studenome 2017. (Bezdušni), studenome 2018. (Glad), lipnju 2019. (Tama), studenome 2019. (Džungla) i rujnu ove godine (Iskupljenje).

Naklada “Bezdušnih” bit će 300 primjeraka, a mi ćemo ih objaviti u velikom, albumskom formatu (tvrde korice, naravno).

Regularna pojedinačna cijena svih albuma “Bezdušnih” bit će 195 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ih kupiti za promotivnih 156 kuna.

Na kraju još samo informacija da će svi kupci tijekom ovogodišnjega virtualnog Interlibera komplet u kojemu se nalaze svi albumi “Bezdušnih” umjesto za prije spomenutih promotivnih 780 moći dobiti za ultrapromotivnih 700 kuna (više informacija o svim ostalim ponudama i popustima za ovogodišnji virtualni Interliber moći ćete pronaći u posebnom topicu koji ćemo uskoro postaviti, a bit će tu i još iznenađenja).

Na kraju, ovom prilikom ponovno zahvaljujemo svim suradnicima na predanom radu kako bi ovo izdanje bilo tip-top u svim mogućim detaljima.








Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio