понедељак, 4. март 2019.

Besna kobila - PRETPLATA ZA STRIPČINE 2019.




PRETPLATA ZA STRIPČINE 2019.

Krajem februara Besna kobila je napunila devet godina, što je prilika da oglasimo pretplatu za dva ključna stripa koja ćemo objaviti ove godine.

Kristof Šabute – ČISTILIŠTE

Objavili smo dosad 4 grafička romana ovog proslavljenog francuskog autora (Veštice, Pun mesec, Mobi Dik, Malo drveta i gvožđa). Na redu je Čistilište, priča o Benžamenu, mladom informatičaru koji uživa u sreći i blagodetima liberalnog kapitalizma sve dok ne izgubi kuću, posao i sve drugo što se može izgubiti. Njegov novi život počinje tek kad stigne u Čistilište, ali i borba protiv nepravdi koje su mu nanete i koje je nanosio. Još jedan Šabute u punom sjaju, i što je retkost – u koloru.

(edicija Stripčine, format B5, 186 strana, kolor, tvrde korice, planirani izlazak iz štampe maj 2019)

Jošiharu Cuge – ČOVEK BEZ TALENTA

Besna kobila je ponosna što nakon devet godina potrage za pravima može da najavi objavljivanje ovog stripa kojim smo i želeli da započnemo ediciju Stripčine. U osnovi autobiografski strip, Čovek bez talenta je remek-delo japanske mange, tačnije vatakuši mange (stripa o sebi). Priča o strip autoru koji odbija da pravi kompromise i radi po narudžbini, pa napušta zanimanje za koje je talentovan i počinje da se bavi krajnje bizarnim poslovima koji, uprkos njegovim nadanjima, ne donose nikakve prihode, a koji i njega i njegovu porodicu (ženu i dete) sve dublje guraju u bedu. Autor uzdiže taj, i svoj i junakov, životni debakl u istinsku odu bekstvu od ustaljenih normi. Iako je posle ovog stripa prestao da objavljuje, Jošiharu Cuge je i dan-danas jedan od najcenjenijih mangaka u Japanu, a strip Čovek bez talenta je često na listama najboljih stripova svih vremena.

(edicija Stripčine, format A5, 224 strane, crno-belo, tvrde korice, planirani izlazak iz štampe septembar 2019)

Zajednička pretplatna cena za oba ovogodišnja naslova edicije STRIPČINE je 2300 dinara, a sva poštarina je uračunata u cenu. Knjige šaljemo po redu izlaska iz štampe. Pretplata traje od 01. marta do 15. aprila 2019. i važi za teritoriju Srbije.

Pretplata se uplaćuje opštom uplatnicom: pod uplatilac upišete vaše podatke, pod svrha uplate – STRIPČINE 2019, pod primalac – IP Besna kobila d.o.o, Branka Pešića 20, 11080 Zemun, pod valuta – RSD, pod iznos – 2300, a pod račun primaoca – 330-4010733-61.

Na kraju, važno je i da nam na naš e-mail info@besnakobila.co.rs potvrdite uplatu i još jednom za svaki slučaj napišete svoju adresu na koju ćemo vam slati knjige.

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio