петак, 19. април 2019.

U Nišu festival fantastike posvećen “Pesmi vatre i leda”




Kvizovi, tribine, predavanja, promocije i filmske projekcije, a sve vezano za naučnu fantastitku očekuje posetioce Festivala fantastike, koji će se od 19. do 21. aprila održati u prostorijama Niškog kulturnog centra. Ove godine, festival je posvećen književnom serijalu “Pesma vatre i leda”, po kome je snimljena serija Igra prestola.

Bogat propratni program festivala uključiće i izložbu radova strip scenariste Marka Stojanovića, kažu organizatori, projekciju filma Ederlezi Rising, a defilovaće kostimirani likovi iz serije Igra prestola.

Festival će u petak, 19. aprila u 17 sati otvoriti direktor i osnivač Izdavačke kuće Laguna Dejan Papić, a tom prilikom će biti dodeljene festivalske nagrade za doprinos fantastici u Srbiji u različitim oblastima.

Na Bazaru fantastike zainteresovani posetioci moći će da pronađu knjige i stripove iz oblasti fantastike, umetničke radove i rukotvorine inspirisane ovim popularnim žanrom, ali i da se sretnu sa umetnicima koji će praviti filmske maske, crtati sa decom i mladima, slikati portrete i slično - kažu organizatori.

Ulaz na sve događaje je slobodan, a kompletan program festivala možete pogledati na Fejsbuk događaju.


Autor:M. Jovanović
Tekst i fotografija preuzeti sa sajta juznevesti.com

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio