понедељак, 15. април 2019.

Srednjoškolac vešto i brzo crta izmišljene junake




MILOŠ Vujičin (18), učenik srednje stručne škole "Despot Đurađ", ni po čemu se ne razlikuje od drugih tinejdžera, osim kada uzme olovku u ruke. Crta portrete poznatih, strip-junake, ali i likove iz mašte.

Miloš je rođen da crta. Još olovku nije umeo da drži kada je počeo da slika, kaže mama Gorica. U osnovnoj školi njemu je svaki predmet bio pomalo likovno. Svaki domaći iz srpskog jezika je ilustrovao. Porodičnu kuću krase radovi iz Miloševe "rane faze".

- Od malih nogu se javila ta potreba za slikanjem. Najpre sam crtao životinje, a prvi ozbiljniji rad bila je mrtva priroda. Kasnije sam išao i u školu crtanja gde sam savladao tehniku, ali i najbolji način da se izrazim, govori ovaj mladić.

Miloš malo govori. On se iskazuje crtanjem. Tehnike su razne. Crta stvarne, ali i izmišljene likove. Oni nastaju u njegovoj mašti koja je, kaže, najaktivnija noću.

- Nikada ne crtam danju, samo noću, kaže ovaj momak.

Milošu je želja da upiše Politehnički fakultet u Beogradu, i ovih dana se za to marljivo sprema.





- Zanima me posebno novi smer na Politehničkom fakultetu - karakter dizajna. Idem na pripreme, i profesori su zadovoljni. Misle da imam talenta, imam osnovu.

Miloš kaže da ga zanima ono što dečacima najviše budi maštu - rad u filmskoj industriji i kreiranje likova za video-igrice.





IZLOŽBE NA "INSTAGRAMU"

MILOŠ radove zasada objavljuje samo na svom instagram-profilu thedaylight star, i kaže da su ga neki od junaka njegovih crteža "lajkovali".


Autor: J. I.
Tekst i fotografije preuzete sa sajta novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio