уторак, 19. октобар 2021.

Luksuzna izdanja Tolkinovih dela u pretprodaji


Izdavačka kuća Publik Praktikum raspisala je pretplatu za dva nova izdanja Tolkinovih dela. Po prvi put na srpskom jeziku biće objavljena jedna od centralnih priča Tolkinovog legendarijuma Beren i Lutijena u prevodu Vladimira D. Jankovića. A pored ovog dela biće objavljena i knjiga Farmer Gil od Hama u prevodu Vesne Stojković.

Povest o Berenu i Lutijeni bila je, ili postala, suštastvena tvar u razvoju Silmariliona – knjige mitova i legendi iz Prvog doba Sveta čiji je tvorac Dž. R. R. Tolkin. Osnov priče, koji nikada nije promenjen, jeste sudbina Berena i Lutijene, koja je zasenila njihovu ljubav: jer Beren je bio smrtan čovek, a Lutijena besmrtna Vilovnjakinja.

Za razliku od ovog ostvarenja, Farmer Gil od Hama je knjiga namenjena i najmlađim čitaocima. Kao i Hobita i Roverandom, Tolkin je Farmera Gila od Hama najpre smislio kako bi zabavio svoju decu, a potom je to izraslo u nešto mnogo složenije. Njegova konačna verzija je dovitljiva i maštovita pripovest za čitaoce svih uzrasta koji uživaju u dobroj priči.

Obe knjige biće objavljene u tvrdom povezu, a krasiće ih ilustracije Alana Lija (Beren i Lutijena) i Polin Bejns (Farmer Gil od Hama).

Knjige će u pretprodaji, po povlašćenim cenama, biti do 25. oktobra, a već 26. oktobra naći će se u redovnoj prodaji.


 

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio