среда, 29. мај 2019.

Aleksa Gajić izložbom otvara festival stripa u Nišu




Berza stripa, izložbe, predavanja, promocije i druženje sa crtačima deo su programa šestog festivala stripa “Nifest” koji će biti održan od 29. do 1. juna u Paviljonu niške Tvrđave, kao i drugim lokacijama u gradu.

Organizatori festivala navode da će na berzi gostovati desetak strip izdavača i da su oni pripremili sajamske popuste. Berza stripa će biti otvorena za sve ljubitelje ove umetnosti u Paviljonu od 11 do 22 sata.

Program festivala počinje izložbom radova poznatog srpskog strip autora Alekse Gajića, koja će biti otvorena u sredu, 29. maja u 19 sati u Salonu 77.

Drugog festivalskog dana, 30. maja, u Galeriji NKC-a će u 17 sati biti otvorena izložba "Naučna fantastika u srpskom stripu od 1935. godine do danas", dok će u Paviljonu u 19 sati biti otvorena godišnja izložba Udruženja stripskih umetnika Srbije i izložba “Pola veka Dikana”. Osim toga u 18 sati u Paviljonu će biti održan razgovor posvećen deceniji rada časopisa “Stripolis”.

U petak, 31. maja, u Paviljonu će biti predstavljena izdavačka produkcija Novosadskog SKC-a, a srpska izdavačka kuća “Sistem komiks” imaće predavanje na temu “Svi smo od Biberčeta nastali ili Đorđe Lobačev u Makondu”. Od 19 sati zakazano je druženje sa stripskim autorima “Majstori crtaju za vas”.

Poslednjeg festivalskog dana, 1. juna, biće održana predavanja i promocije “Mali Nemo u zemlji snova”, “Priča o grafičkoj noveli sat - tragovi nezaboravljenih predaka”, “Četvrti svetski rat uživo ili legija nepromočivih Željka Paheka” i “Duge noći i crne zastave”.


Autor:J. C  M.
Tekst i fotografije preuzete sa sajta juznevesti.com

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio