недеља, 26. септембар 2021.

ČK NAJAVLJUJE - Sendmen 1

 


Format 21,5 x 33 cm
Povez Tvrd
Broj strana 240
Štampa Kolor

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:

Glavni lik „Sendmena“ je san, tačnije – personifikacija sna. Poznat je i kao Morfej, ali i pod mnogim drugim imenima, i jedan je od sedam Svevremenih... Na početku ovog slavnog serijala, koji se odvija u Morfejevom svetu snova, ali i u stvarnom, savremenom svetu (ponekad i drugde: u Paklu, vilinskom svetu ili Asgardu), Morfej je tokom okultnog rituala zatočen i sedamdeset godina je proveo kao sužanj. On, međutim, uspeva da pobegne i, pošto se osvetio onima koji su ga uhvatili, kreće da obnovi svoje kraljevstvo, koje je oronulo i propalo tokom njegovog odsustva...

Iako je, posle toliko godina u zatočeništvu, Morfejeva kruta i katkad okrutna narav donekle smekšala, nekome ko je navikao da eonima suvereno vlada može biti veoma teško da prihvati neminovnost i nužnost promene i pokuša da raščini negdašnje grehe...

Serijal o Sendmenu, nastao iz pera slavnog Nila Gejmana, raskošna je mešavina modernog mita i mračne fantastike, u kojoj ima i sadašnjice, istorijske drame i raznih legendi. Smatra se jednim od najoriginalnijih i umetnički najambicioznijih stripskih serijala našeg vremena, koji je umnogome uticao na sazrevanje stripa kao umetnosti.

Izdanje pred vama, u velikom formatu (B4), sa novim kolorom, urađeno prema apsolut ediciji, pored samog stripa, donosi i dodatne materijale, ilustracije i tekstove, koji će upotpuniti jedinstven doživljaj uranjanja u bogato izmaštan Sendmenov svet.

Konačno na našem tržištu luksuzno izdanje kakvo ovaj strip zaslužuje.
„SENDMEN 1: PRELUDIJUMI I NOKTURNA“ na Letećem je startu u okviru JESENJE STRIPOMANIJE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 2.000 dinara, od četvrtka, 30. septembra, do ponedeljka, 4. oktobra 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.250 dinara, a u ostalim knjižarama 2.999 dinara.


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio