петак, 17. март 2023.

Zerocalcare - Pokojni djedica

 


PROVIRI U STRIP KLIKOM NA OVAJ LINK:

Još jedna Zerocalcareova knjiga u izdanju Agarthi Comicsa vas neće ostaviti ravnodušnim.

„9. oktobra 19. XX. Djeda Mraz je bio hospitalizovan četiri mjeseca ranije sa slomljenom butnom kosti. Ovo je uvod u novu knjigu rimskog autora Zerocalcarea, u bosanskohercegovačkom izdanju; ali i ova rečenica i sama naslovnica i naslov – Pokojni djedica – ne dočarava baš temu ovog djela. Zapravo, suočeni smo sa samo 80 stranica na kojima autor žonglira između mračne bajke, politike i društvene kritike; mač sa dvije oštrice. Ako je zapravo istina da se glavna priča odvija u savršenom narativnom luku, mnogi drugi inputi i detalji se samo nagovještavaju i nikada se ne razvijaju. Da bismo to cijenili 100% potrebna je određena politička kultura – barem u smislu poznavanja činjenica – kao što je uvijek slučaj kada se zadržimo na knjizi Zerocalcarea, ali Pokojni djedica je sposoban da zaintrigira čitaoca čak i tamo gdje oni nije upućen u opus Zerocalcarea.. Pokojni djedica je nezaobilazna knjiga kako za one koji već neko vrijeme prate Zerocalcarea, tako i za one koji su odlučili da se upoznaju s njegovim radovima tek sada.
“Ako već morate da pravite djecu, bar im recite istinu.”
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Edicija Atlantis #14 ★ komedija/autobiografski ★ 80 stranica ★ kolor ★ 170 x 240 mm ★ Tvrdi uvez ★ Autor Zerocalcare ★ Prijevod Anja Pravuljac ★ Datum objavljivanja 16.03.2023. ★ Puna cijena 25,00KM ★ Promotivna cijena 20,00KM (prvih mjesec dana)
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Kliknite na link i zapratite našu novu Facebook stranicu kako bi ste pratili novosti koje vam spremamo. https://tinyurl.com/FB-Agarthi


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio