четвртак, 24. октобар 2019.

Manara i Karavađo u Makondu

Za ovaj Sajam knjiga spremili smo nastavke svojih veoma uspešnih serijala.





Tu je pre svega drugi deo Karavađa koji zaokružuje dvodelnu priču koju je veliki italijanski crtač Milo Manara uradio o drugom velikom umetniku; zatim imamo nastavak El Topovih sinova, koje je Hodorovski uradio kao produžetak svog kultnog filma El Topo iz 1969. pa lud kako jeste 40 godina nije uspeo da se dogovori ni sa jednim studijom o snimanju nastavka, te je četiri decenije kasnije odlučio da ga uradi u stripu, napravivši fantastičan serijal koji će biti u tri dela a sada je izašao drugi. Tu je i Zov Ktulua, obrade tri Lafkraftove priče čuvenog španskog crtača Estebana Marotoa.

Najvažnije što je izašlo za ovaj Sajam su četvrta i peta knjiga sabranih nedeljnih tabli Malog Nema, i time Srbija postaje jedna od retkih zemalja u svetu koja ima objavljen ceo opus Malog Nema, najlepšeg dečjeg stripa svih vremena, a i jedno od najvažnijih dela devete umetnosti na koje su se pozivali i Gejman i Mebijus.

Izašao je i peti broj Pogrebnika koji je svetska premijera, jer su nam Francuzi dopustili da ga objavimo nedelju dana pre njihove premijere, i treći broj Elrika, to je stripska adaptacija čuvene epopeje Melnibonea, posle Gospodara prstenova najvažnije knjige epske fantastike, i to je izdanje koje se najbolje prodaje – kaže Bojan Bosnić iz izdavačke kuće Makondo.



Autor: I. M.
Tekst i fotografija preuzete sa sajte danas.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio